Kan du ikke læse denne e-mail, så klik her for at læse nyhedsbrevet i en browser.

IBOS - Danmarks Nationale Kompetence- og Rehabiliteringscenter  
Nyhedsbrev juni 2013 
 
 

Nyt fra IBOS i sommeren 2013

Så er der igen nyt fra Instituttet for Blinde og Svagsynede - denne gang i nye farver, for IBOS har ændret design og logo. Vi har også pustet liv i vores Facebook-side med hyppigere nyheder, så følg os ved at synes godt om siden her.

 

Ny opskrift på jobskabelse

 

Skaf et konkret møde med en arbejdsgiver, skab tillid til at de fleste synsproblemer kan løses og vær både fagligt og socialt dygtig. Så vil de fleste gerne ansætte blinde og stærkt svagsynede, viser IBOS-projektet Ny Praksis.

Læs mere

 

Mariannes vej til skolen

 

I Ny Praksis-projektet lærte hun at tage ansvar for sin egen jobsituation, og efter mere end 80 ansøgninger blev Marianne Christensen ansat som lærer. I dag er hun meget bevidst om, hvordan synshandicappet skal fylde.

Læs mere

 

I praktik uden for comfortzonen

 

Der blev snittet mange grøntsager, da Nikoline Forsberg tilbragte to uger i en børnehave, så hun vil ikke arbejde i et køkken. Men som STU-elev med nedsat syn handler praktik også mest om at få indblik i arbejdsmarkedet og egne grænser.

Læs mere

 
 
 
 

VIDEN OM E-BØGER

IKT-konsulenter fra IBOS kan hjælpe forlag og biblioteker med at gøre digitale bøger tilgængelige for blinde og svagsynede.

Læs mere

 

NEMMERE NODER PÅ VEJ

IBOS har fået touchskærme som nodestativ og indledt samarbejde med engelsk producent for at hjælpe svagsynede musikere. 

Læs mere

 

Ny taktilmotorisk test

Certificeringskursus for psykologer i administration og vurdering af The NVO-BOX, en test der udføres uden brug af synssansen.

Læs mere

 

VIKINGER I VÆVEN

24 meter uldstof fra IBOS bliver til sejlet på en ny rekonstruktion af et af de små Gokstadskibe.

Læs mere

 
 
 
Afmeld nyhedsbrev