Kan du ikke læse denne e-mail, så klik her for at læse nyhedsbrevet i en browser.

IBOS - Danmarks Nationale Kompetence- og Rehabiliteringscenter  
Nyhedsbrev september 2013 
 
 

Sensommer-nyheder fra IBOS

Nyt job, ny viden, ny studiestart, ny indflydelse eller en ny måde at gå til livet. I dette nyhedsbrev kan du læse om de mange eksempler på, hvordan blinde, svagsynede og fagprofessionelle flytter sig på grund af Instituttets aktiviteter.

 

IBOS-organist i fast arbejde

 

Tina Christiansen er den seneste nye organist uddannet fra IBOS - og nu har hun oven i sit 12-tal fra afgangseksamen også fået fastansættelse i to sogne på Vestsjælland, hvor kirkegængerne synes, hun synger som en engel.

Læs mere

 

Overraskende effekt på neglekt

 

Den særlige NVT-metode viser efter et år så gode resultater, at IBOS nu kan konstatere, at også hjerneskadede med både halvsidigt syn og neglekt kan lære at gå og orientere sig sikkert på egen hånd. Ligesom Jan Svendsen.

Læs mere...

 

KLAR, PARAT, STUDIESTART

 

Rygsækken blev fyldt med synskompenserende it-programmer, tavlekameraer og gode råd om bl.a. notatteknik, gruppearbejde og facebook, da IBOS rustede tolv blinde og svagsynede til at begynde på en videregående uddannelse.

Læs mere...

 

VARTEGN FOR TO VERDENER

 

IBOS' nye forplads er et kunstnerisk og pædagogisk symbol på mødet mellem seendes og blindes verden. Brugen af auditive og taktile pejlemærker giver nye bud på, hvordan man kan gøre det offentlige rum mere tilgængeligt.

Læs mere

 
 
 

FLYT DIG I FERIEN

Mange unge bliver bedre til at stå på egne ben i løbet af IBOS’ Sommertræf, selvom det kun varer 5 dage. For når andre kan selv, vil jeg også.

Læs mere...

 

TOPPOST TIL IBOS

Klaus Høms medlemskab af ICEVI skal bl.a. bruges til at kæmpe for beskæftigelse og tilgængelighed for blinde og svagsynede.

Læs mere...

 

TO DAGES HJÆLPEMIDLER

1000 fagfolk, forhandlere og brugere mødtes til IKT Messe og Konference, hvor IBOS bl.a. præsenterede en ny app-liste og et taktilt ur.

Læs mere...

 

GRATIS VIDEN OM SYN

Informationer om øjet, synsnedsættelser og muligheder for blinde og svagsynede er indholdet på den info-dag, som IBOS holder flere gange om året for nysgerrige fagfolk. Næste gang er 3. december.

Tilmeld dig her

 
 
 
Afmeld nyhedsbrev