Kan du ikke læse denne e-mail, så klik her for at læse nyhedsbrevet i en browser.

 
 
  IBOS er et nationalt kompetence- og rehabiliteringscenter
 
 
 
 

I køkkenet med et synshandicap - Lyt til podcasten og læs de spændende artikler!

Dette nyhedsbrev omhandler temaet mad. God læselyst!

Klik på dette link hvis du vil læse nyhedsbrevet i Word

 
 
 

Nyheder

 
Lasse og Mohammed laver mad

Podcast og artikel: Blinde græder også, når de skærer løg

Er blindhed en barriere for at lave mad? Ikke for de to blinde drenge, Lasse og Mohammed, der har startet madbloggen Madsynet.dk. IBOS har besøgt dem, så vi kan dele deres historie med jer.

 
 
 
På billedet ses en kok med kål i favnen

14 tips til dig med nedsat syn: Sådan kan du gøre det nemmere at lave mad

IBOS’ ADL- og Mobilityinstruktør Birte Margit Rosfeldt har samlet nogle gode råd til jer. 14 tips, du kan tænke over, inden du går i gang med madlavningen. Læs med her.

 
 
 
På billedet se skokken Bo Basten fra Meyers Madhus

Appetiten vækkes hos IBOS!

Snart skal munden begynde at løbe i vand, så snart man træder ind i kantinen. Her vil man nemlig blive mødt af duften af velsmagende hjemmelavet mad. Det sker i forbindelse med at Københavns Kommune har igangsat et samarbejde med Meyers Madhus.

 
 
 

Læs også

 
Talende vægt

Hjælpemidler til køkkenet

IBOS har samlet en liste med hjælpemidler, som vi synes, kan være en stor hjælp, når man skal prøve sig frem med spændende retter i køkkenet. 

 
 
 
Tekst på billedet: Nyt nyhedsbrev

Næste nyhedsbrev: 2 forskellige nyhedsbreve med temaet "Nyblinde"

IBOS laver fremover to nyhedsbreve: Et til dig, der er har et synshandicap eller er pårørende og et til dig, der er fagperson. Vi udsender snart et særskilt nyhedsbrev, hvor du hører mere om, hvordan du kan tilmelde dig. Næste tema er "Nyblinde" og kommer til september. Glæd dig!

 
 
 

Kurser

 
Et hjerte

Flirt og dating

IBOS inviterer i samarbejde med DBSU Region Øst til et eftermiddagskursus for unge med synsnedsættelse, der står i flirt og datingens tegn. På kurset vil vi undersøge, hvad der er på spil, når man flirter og dater og hvilke udfordringer, der er forbundet hertil.

 
 
 
Mand og kvinde taler sammen

Motivation og forandring - Hvad gør det så svært?

Kurset er for fagpersoner, der gerne vil se på forskellige aspekter af motivation og adfærd. På kurset inddrages en specifik metode, Den Motiverende Samtale.

 
 
 
Tastatur

Tilgængelighed i Windows 7 og 10

I denne workshop lærer du at bruge tilgængelighedsfunktioner i Windows 7 og 10. Der vil blandt andet blive gennemgået: Forstørrelsesglas, ændring af skærmopløsning, temaer for kontrast og indstillinger for mus.

 
 
 
 
Afmeld nyhedsbrev