Kan du ikke læse denne e-mail, så klik her for at læse nyhedsbrevet i en browser.

 
 
  IBOS er et nationalt kompetence- og rehabiliteringscenter
 
 
 
 

IBOS' nyhedsbrev september 2015

Det tager mellem 30 og 150 timers specialiseret indsats. Så er et menneske med synshandicap i job. Det viser tal fra IBOS' arbejdsmarkedsmentorer.

Jobsuccesen er bare en af flere gode nyheder i dette nyhedsbrev. Læs også om - og få 10 gode råd til - hvordan undervisningen på ungdomsuddannelser med nysgerrighed og opfindsomhed bliver tilgængelig for elever med nedsat syn. Om nye, gratis (ja, gratis) kurser og meget mere.

Nyhedsbrevet kan downloades i tilgængeligt Word-format ved at bruge dette link.

Savner du nyheder om syn, mens du venter på næste nummer af vores nyhedsbrev? Så følg IBOS på Facebook, hvor vi deler nyttig og somme tider endda sjov viden om syn.

 
 
 

Nyheder

 
Foto af hænder på elektronisk punktastatur

Specialiceret jobindsats har 100 % succes

Det tager tid, men det betaler sig. IBOS’ arbejdsmarkedsmentorer får ledige i job eller ud-dannelse efter højst et år. Læs om jobsuccesen på dette link.

 
 
 
Foto af undervisningsmaterialer af stof og velcro

HF-kursist med synshandicap gjorde kemilæreren til opfinder

Uldstof, velcrobånd og rød saftevand. Alternative materialer kom i brug, da en kursist med blindhed skulle lære kemi på HF - til gavn også for elever med normalt syn. Læs om den opfindsomme undervisning på dette link.

 
 
 
Foto af to kvinder set bagfra. De kigger på en skærm, hvor der står "Tryk på firkant"

”Det er vigtigt at følge med”

Årets IKT-Messe & Konference opdaterede deltagere på teknik, opfindelser og andres eksperimenter og erfaringer. Læs om IKT-Messe & Konferende på dette link.

 
 
 

Læs også

 
Foto af udsnit af forsiden på IBOS' app-liste

Ny og endnu bedre app-liste

IBOS' berømte liste med gode apps er opdateret og inkluderer nu test af hverdagens hjælpere. Læs om listen på dette link.

 
 
 
Foto af unge mennesker, som står på en græsplæne og holder hinanden i hånden

"Et bagland, man kan vende tilbage til"

IBOS boblede af aktivitet, spænding og gensynsglæde, da 46 unge mennesker indtog sommercampen og var klar til fem dage i godt selskab. Læs om sommercampen på dette link.

 
 
 

Kurser

 

Find vej med din iPhone

Få nemmere ved at finde vej. Lær at bruge de grundlæggende funktioner i Blindsquare, Navigon og Apples inbyggede kort. Kurset er gratis. Er afholdt. Kurset holdes igen i 2016.

 
 
 
Foto af robot som ligner android-ikonet

Oplæsning og forstørrelse i android

Lær at bruge og vejlede andre i den indbyggede oplæsning og forstørrelse på din androidtelefon eller -tablet. Kurset er for professionelle, der arbejder med syn. Det er gratis og holdes tirsdag den 20. oktober 2015.

 
 
 
Foto af en kvinde med mørke briller og en kvinde med hvid stok, som går sammen udenfor

Sociale, emotionelle og kognitive konsekvenser af synsnedsættelse

Lær at analysere konkrete problemstillinger og finde handlestrategier til borgere med synshandicap. Kurset er for synsprofessionelle. Det er gratis og holdes onsdag den 2. marts 2016.

 
 
 
Afmeld nyhedsbrev