Kan du ikke læse denne e-mail, så klik her for at læse nyhedsbrevet i en browser.

 
 
  IBOS er et nationalt kompetence- og rehabiliteringscenter
 
 
 
 

IBOS' nyhedsbrev juni 2015

Mennesker med handicap føler sig fire gange så ofte ensomme som andre, men ensomheden må man selv gøre noget ved, siger IBOS' inklusionskonsulent og en kvinde, der har prøvet det. Det kan du læse om i dette nyhedsbrev, der også fortæller om Det værdige møde, som er et kort kursus, der styrker inklusion.

Hjemmesider bør være tilgængelige for mennesker med funktionsnedsættelse. Og snart bliver det også et lovkrav. IBOS guider og giver gode tricks til, hvordan man med enkle værktøjer kan 'booste' sin webtilgængelighed.

Læs også om 3D-print, farlige elbiler, iBeacons og årets store begivenhed indenfor velfærdsteknologi: IKT-Messe & Konference i begyndelsen af september.

Du kan downloade nyhedsbrevet i word-format på dette link.

 
 
 

Nyheder

 
Foto af kvinde, som sidder alene på græs og kigger ud over vandet.

Tag ansvar for din ensomhed

Mennesker med synshandicap er mere ensomme end andre og giver ofte omverdenen skylden. Man skal selv turde tage initiativ, siger både IBOS’ inklusionskonsulent og en ung kvinde, der har prøvet det.

 
 
 
Foto af en situation fra Det værdige møde. En kvinde har sorte briller i panden. En mand har høreværk på. En instruktør taler med de to.

Lær at møde mennesker med handicap med værdighed

Bind for øjnene, ørepropper og kørestole. Kurset Det værdige møde hjælper hotelmedarbejdere og kommunalt ansatte med at blive bedre til at møde mennesker med et handicap.

 
 
 
Nærbillede af tastatur med store bogstaver på tasterne.

Nemt at gøre hjemmesider mere tilgængelige

Brug simple værktøjer til at gøre hjemmesider mere tilgængelige. Det styrker inklusion og giver samtidig bedre resultat i søgemaskiner.

 
 
 
Foto af model af Amalienborg Slot.

3D-print: Demokratisk men svært

3Dprint rummer vigtige muligheder, også i forhold til inklusion og demokrati. Men teknologien er langsommelig og kompliceret at bruge til hjælp for mennesker med synsnedsættelse.

 
 
 

Læs også

 
Nærbillede af mapper med tekst på: IKT-Messe & Konference.

IKT-Messe og Konference: Alt om velfærdsteknologi

Vær med, når det nyeste indenfor IKT og velfærdsteknologi bliver præsenteret og demonstreret den 1. og 2. september.

 
 
 
Foto af tre personer, der går med mørke briller og bliver instrueret i at bruge iBeacons af IBOS' IKT-konsulent, Birgit Christensen.

IBOS afprøver ny teknologi: iBeacons viser vej og giver nyttig viden

Små sendere kan fortælle om vejarbejde, et kunstværk eller indretningen af et konferencecenter. iBeacons er inkluderende teknologi.

 
 
 
Foto af elbilen Tesla på landevej i skov.

En trafikulykke, der venter på at ske?

Elbiler er gode for miljøet, men når de kører lydløst omkring, gør de livet farligt for mennesker, som ikke kan se. Europæisk indsats skubber på for at give bilerne lyd.

 
 
 

Kurser

 
Foto af skærmbillede på iPhone. Der står 'Accessibility' og 'VoiceOver'.

VoiceOver og Siri til iPhone og iPad

iPhone og iPad har indbyggede programmer med talesyntese. Dem kan du lære at bruge på dette gratis kursus på to timer. Det er den 24. september.

 
 
 
Foto fra IBOS' hjælpemiddeludstilling. En mand og en dreng sidder ved et bord.

Åbent hus i hjælpemiddeludstillingen

Kom og prøv hjælpemidler til personer med synshandicap. IBOS' eksperter demonstrerer og rådgiver om talende ure, lupper, spil, iPad og iPhone og alt muligt andet. Næste gang er 13. august 2015.

 
 
 
Afmeld nyhedsbrev