Kan du ikke læse denne e-mail, så klik her for at læse nyhedsbrevet i en browser.

IBOS - Danmarks Nationale Kompetence- og Rehabiliteringscenter  
 
 

IBOS' NYHEDSBREV JUNI 2014

Hvorfor er så få mennesker med handikap i arbejde her i landet? Og hvad skal der til for at ændre de bekymrende statistikker?

Det giver en samfundsforsker en forklaring på i dette nummer af IBOS' nyhedsbrev, hvor du blandt meget andet også kan læse om et nyt tilbud fra IBOS, som retter sig mod de arbejdsløse med synsnedsættelse, som er i alvorlig fare for at falde helt ud af arbejdsmarkedet.

Næste nummer af nyhedsbrevet er på gaden til september. Indtil da kan du finde nyheder og viden på IBOS' hjemmeside på ibos.dk og på vores side på Facebook. Den finder du på dette link.

<media 5964 _top - "TEXT, IBOS Nyhedsbrev juni 2014 Word, IBOS_Nyhedsbrev_juni_2014_Word.docx, 34 KB">Du kan downloade nyhedsbrevet i Word ved at bruge dette link.</media>

God sommer!

 

Job-system overser mennesker med synshandikap

 

Trods høje idealer er få ledige med handikap i arbejde. Gruppen er usynlig i lovgivningen, der ikke forpligter hverken jobcentre eller virksomheder til en særlig indsats. Det viser ny forskning.

Læs artikel om handikap og beskæftigelse.

 

Kærkommen dokumentation af svigtende arbejdsmarkedsindsats

 

IBOS’ arbejdsmarkedskonsulent genkender pointerne i ny forskning om problemer med at hjælpe mennesker med handikap i arbejde.

Læs artikel om IBOS' positive erfaringer på jobområdet.

 

Nyt ressourceforløb rehabiliterer personer med synshandikap

 

Sang, musik og sammenspil er de motiverende grundsten i forløbet, som styrker kompetencer hos arbejdsløse med så komplekse problemer, at de er i fare for at falde ud af arbejdsmarkedet.

Læs artikel om ressourceforløbet.

 

En idealist takker af

 

IBOS' udviklingschef har grebet tidens strømninger og insisteret på at give mennesker med synshandikap en stemme og en plads på arbejdsmarkedet. Nu går Janne Hansen på pension.

Læs artikel om Janne Hansens arbejde.

 
 

IKT-bloggen gør livet nemmere

 

Abonner på IBOS' blog om informations- og kommunikationsteknologi.

 

Det betaler sig at mennesker med handikap arbejder

 

Der er milliarder at tjene og spare på at hjælpe personer med handikap i job.

 

Mindeord for Kirsten Jansbøl

 

"Kirsten Jansbøl var en stor, forandrende del af IBOS' udvikling," hedder det i nekrologen over IBOS' forstander fra 1970 til 1995.

 
 
 
 
Afmeld nyhedsbrev