Kan du ikke læse denne e-mail, så klik her for at læse nyhedsbrevet i en browser.

IBOS - Danmarks Nationale Kompetence- og Rehabiliteringscenter  
 
 

IBOS' NYHEDSBREV MARTS 2014

Informations- og kommunikationsteknologi (IKT) er en uvurderlig hjælp på arbejdet og i fritiden for mennesker med nedsat syn eller blindhed. Et rigtigt valgt og tilpasset IKT-værktøj kan gøre hele forskellen for, om en person kan få et job, tage en uddannelse eller simpelthen ligesom de fleste andre være sammen med sine venner på sociale medier til trods for, at hun eller han ikke har syn på fuld styrke.

Dette nyhedsbrev bringer artikler om mennesker, som trods synsnedsættelse fortsætter deres arbejde og karrierer takket være relevant hjælp. Og artikler om IBOS' eksperter, der bruger deres unikke faglighed til at finde de rette redskaber og justere eller ligefrem ændre programmer, så den individuelle løsning "spiller 100 procent," som en af IKT-konsulenterne udtrykker det.

God læselyst og husk, at du er velkomment til at skrive spørgsmål og kommentarer til nyhedsbrevets redaktion på webredaktionen@ibos.dk.

<media 5858 _top - "TEXT, IBOS NYHEDSBREV MARTS 2014 WORD, IBOS_NYHEDSBREV_MARTS_2014_WORD.docx, 36 KB">Klik på dette link for at downloade Nyhedsbrevet marts 2014 i word.</media>

 

LØSNINGEN SKAL SPILLE 100 PROCENT

 

Ingeniør Bo Alstrup spørger og spørger, når han skal analysere en borgers IKT-behov. Kun på den måde kan IKT-konsulenten finde den løsning, som gør borgeren i stand til at arbejde eller studere.

Læs artikel om IKT-konsulentens arbejde.

 

DIGITAL TILGÆNGELIGHED STYRKER INKLUSION

 

Nye apps risikerer at få kritik af IBOS' Birgit Christensen, hvis de udelukker mennesker med synshandikap. Men der følger altid et løsningsforslag med, for ambitionen er, at alle får lige adgang til den digitale verden.

Læs artikel om IBOS' arbejde med apps og e-bogslæsning.

 

KNUSER SKJULTE IKT-PROBLEMER

 

Når tilgængeligheden i et computerprogram går i hårdknude, tager EDB-ekspert Bent Børgesen fat. Og stopper først, når læsningen er fundet og passer til den enkeltes syn, job og privatliv.

Læs artikel om EDB-ekspertens arbejde.

 

ÅBNER EN NY VERDEN AF KOMMUNIKATION

 

Send en sms, tjek Rejseplanen eller ring til tandlægen. Mange gøremål er lette med en iPhone i hånden, men uden syn bliver det kompliceret. Kommunikationslærer Tine Hansen forvandler det komplicerede til nye muligheder og vaner.

Læs artikel om IBOS' kommunikationslæreres arbejde.

 
 

BRUG IBOS' IKT-LIVLINE

IBOS' IKT-eksperter er til for dig - og det er gratis at bruge deres ekspertise. Ring eller skriv med dine spørgsmål og få svar fra  eksperterne.

Telefon: 39 45 25 45
E-mail: ikt@ibos.dk

 

IKT FIK HVERDAGEN TIL AT FUNGERE IGEN

 

Trods en pludselig synsnedsættelse tog Kristian Andersen eksamen og lever igen et aktivt liv.

 

STYR PÅ KARRIEREN MED DEN RIGTIGE HJÆLP

 

Karrierekonsulenten kan nu fokusere på sit arbejde i stedet for på praktiske problemer.

 

"JEG SVEDTE NÆRMEST BLOD I VENTETIDEN"

 

IBOS fandt et endnu bedre system, end den selvstændige havde turdet håbe på.

 
 

INDBYGGET LYS HJÆLPER E-BOGSLÆSERE

Nye produkter er godt nyt for borgere med svagt syn.

 
 
 
Afmeld nyhedsbrev