Sommercamp 2015

Foto af optrædende campdeltagere på scenen

IBOS boblede af aktivitet, nervøsitet og gensynsglæde, da 46 unge mennesker i sommerferien indtog sommercampen og var klar til fem dage i godt selskab.

Sommercampens idé om frihed under ansvar er især noget, der tiltaler de unge.

"Det er fedt det der med, at du gerne må gå ud. Man kan bare aftale, hvor og hvornår man mødes og så er det fint. Du har mere ansvar over dine egne handlinger," siger førstegangsdeltageren Thor, der er seksten år og har taget turen fra Holbæk.

"Det har været en meget positiv oplevelse. Nye venner, det er sgu fedt," siger Thor, som har spillet klaver, sunget og øvet sig den seneste time på en duet med Cathrine, der også er deltager på campen.

Møde ligesindede
En anden af årets deltagere er Oliver. Han har været på sommercamp en enkelt gang før.

"Det, som betyder meget for mig, er det sociale, at vi bare har det fedt sammen," siger han.

"Jeg synes, at det har været en pisse god oplevelse at være sammen med folk og få nogle fede oplevelser både på Bakken og i København, som har været noget af det fedeste. Du kan være sikker på, at jeg kommer igen næste år. For mig er sommercampen et bagland, man kan vende tilbage til," siger han.

Mathias kommer fra Skagen og deltager for fjerde gang. Han siger:

"Det med at møde ligesindede er noget af det bedste ved sommercampen og at få en masse oplevelser sammen. Det er et sted, hvor man kan skabe relationer, det er helt sikkert."  

Ugens og årets højdepunkt
Det summer ekstra meget af liv på IBOS den sidste dag på campen. Nogle deltagere er på tur til København for at shoppe til ugens og årets højdpunkt.  Andre sidder og gør sig lækre med neglelak og make-up til pigerne og masser af voks i håret til drengene. I køkkenet snittes grøntsagerne, og kullet tændes på grillen, så maden kan lægge en god bund, inden det for alvor går løs om aftenen med årets sommercampfest.

Livebandet "The Paragraphs" er blevet hyret til at spille til festen og er i fuld gang med lydprøverne. De er dog ikke de eneste, der skal optræde. Holdene af deltagere, som har konkurreret hele ugen, skal hver især optræde med et nummer. Præstationen på scenen kan være med til at afgøre hvilket hold, der skal løbe af med den prestigefyldte titel som vinder af årets sommercamp.  Og vinderen blev gruppen kaldet 'Holdet' med deltagerne Jannick, Peter, Mads, Nina, Camilla O og Daniel.

IBOS' Sommercamp blev i 2015 holdt for 13. gang. Sommercamp blev støttet af Dansk Blindesamfund og TrygFonden.

Kontakt

Tina Tranberg

Tina Tranberg

På barsel

Læs mere

Her kan du læse artikler om tidligere års sommercamps:

Læs om sommercamp 2017
Læs om sommercamp 2016 

Logo af Københavns Kommune