Sommercamp 2007

Super ung sommer

Bakken, Christiania, videoaften og shoppetur på Strøget. Helt almindelige teenage-aktiviteter gør Instituttets sommertræf til et hit. I år med rekord mange deltagere.

De stod i kø i år for at bruge fire dage af sommerferien sammen med andre unge blinde og svagsynede. Instituttets årlige sommertræf måtte i år afvise et par stykker for at få plads til 29 unge fra hele landet mellem 17 og 21 år, som fik chancen for at se Christiania, grine i Tivoli og på Bakken, spille matador, shoppe på Strøget og fnise til videofilm.

»Normalt gider teenagere jo ikke noget, som er planlagt på forhånd, men det her synes de er spændende, fordi de føler, at de er på oplevelse på egen hånd - og så i København,« siger Louise Ørum-Nielsen, der er pædagog på bo-afdelingen og medarrangør af sommertræffet.

»Det handler jo helt grundlæggende om at danne netværk med ligesindede, og vi kan se, at mange kommer igen år efter år, og at de faktisk har mødt hinanden siden sidst.«

 

Rammer og frihed

Det er 5. år i træk, at Instituttet inviterer til sommertræf i dagene omkring 1. juli. Idéen opstod oprindelig for at udfylde et hul for de unge synshandicappede, som sagde farvel til Refsnæscentret og dermed også til andre ligesindede unge.

»Det betyder meget for dem, at de ikke skiller sig ud fra mængden, men accepterer hinanden og kan dele deres oplevelser, bekymringer og drømme som unge og synshandicappede,« siger Louise Ørum-Nielsen.

Det sociale samvær er derfor en vigtig del af de aktiviteter, som bo-afdelingen har fastlagt på forhånd. Samtidig er programmet åbent for de unges egne ønsker som for eksempel kan være en tur i DGI-byens svømmehal eller på Eksperimentarium.

Der er personale med fra bo-afdelingen på alle ture sammen med ledsagere, og sommertræf forsøger at finde en sund balance mellem rammer og frihed. I år blev der indført to regler: Man må ikke have gæster udefra, og man må kun drikke alkohol på Instituttet, eller når der er personale tilstede.

»Der er brug for regler, fordi vi har et ansvar for de unge, og fordi vi gerne vil have dem til at fokusere på fællesskabet her og ikke på andre venner i København. Og det lykkes faktisk,« siger Louise Ørum-Nielsen. 

Kontakt

Sara Cecilie Gyldsø Petersen

Sara Cecilie Gyldsø Petersen

Økonomi- og regnskabsmedarbejder
Tlf.: 39 45 23 18

Læs mere

Her kan du læse artikler om tidligere års sommercamps:

Læs om sommercamp 2017
Læs om sommercamp 2016 

Logo af Københavns Kommune