Nyt fra IBOS

Ved EU-afstemningen på torsdag får vælgere med alvorlig synsnedsættelse mulighed for at stemme helt på egen hånd. IBOS har udviklet et særligt hjælpemiddel med punktskrift, som nu afprøves for første gang.

Det tager tid og det kræver en højt specialiseret indsats, men det betaler sig. IBOS’ arbejdsmarkedsmentorer får ledige i job eller uddannelse efter højst et år.

Brug de simple værktøjer til at gøre hjemmesider brugbare for mennesker med synsnedsættelse. Det styrker inklusion og giver samtidig bedre resultater i søgemaskiner.

IBOS’ innovation har fået et eftersyn af to praktikanter fra Center for offentlig innovation. Det gav masser af spørgsmål, forslag og pæne ord.

Uldstof, velcrobånd og rød saftevand. Alternative materialer kom i brug, da en kursist med blindhed skulle lære kemi på HF - til gavn også for elever med normalt syn.

Bind for øjnene, ørepropper og kørestole. Kurset Det værdige møde hjælper servicemedarbejdere og kommunalt ansatte med at blive bedre til at møde mennesker med et handicap.

Flere hundrede fagfolk, specialister og udstillere fra Danmark og Norden samles lige nu til årets IKT-Messe & Konference.

Efter otte år som chef for IBOS - Instituttet for Blinde og Svagsynede stopper Klaus Høm for at blive direktør i Scleroseforeningen den 1. september.

Mennesker med synshandicap er mere ensomme end andre og giver ofte omverdenen skylden for deres isolation. Men man skal selv turde tage initiativ og gøre sig interessant, siger både IBOS’ inklusionskonsulent og en ung kvinde, der har prøvet det.

IBOS' nyhedsbrev udkommer denne gang med artikler om ensomhed blandt mennesker med handicap, kurset Det værdige møde, 3D-print, tips og tricks til tilgængelige hjemmesider og meget mere.

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet


Logo af Københavns Kommune