Nyt fra IBOS

Ungegruppen inviterer til dette års teaterforestilling, "Det, der ligger bag", hvor man kan komme med selveste Sherlock Holmes rundt i verden for at opklare et af verdens ældste mysterier!

25. januar 2017

På vej mod job

Afklaring og opkvalificering i et aktivt virksomhedsmiljø – et 12-ugers forløb i samarbejde med den socialøkonomiske virksomhed All Ears.

Lørdag 7. januar overrækkes Kulturministeriets Handicapidrætspris ved det store Sport2016-show. En af de tre nominerede er Arne Christensen fra IBOS, som er indstillet for sin kraftpræstation ved verdens hårdeste skiløb, Arctic Circle Race. Til daglig arbejder Arne Christensen som socialrådgiver på...

Til stor glæde for alle på Instituttet for Blinde og Svagsynede er der endelig kommet en afklaring på centerchefstillingen på Rymarksvej. Anne Kristine Grosbøll, der i over et år har været konstitueret, tiltræder stillingen som centerchef pr. 1. december.

Tilbuddet er åbent for alle unge med synshandicap i alderen fra 14 til 20 år.

17. juni 2016

Påtvungen analfabetisme

Mange synshandicappede dropper punktlæsning i takt med, at talesyntese vinder frem. Men uden punktskrift støder man på barrierer i uddannelsessystemet og på arbejdsmarkedet. De unge aner ikke, hvor meget de mister, siger Thorkild Olesen.

Nyt pilotprojekt undersøger, hvordan synskompenserende programmer kan hjælpe mennesker med hjernerystelse.

Projektet Nyt syn på fremtiden afprøver, om fx coaching, praktik og en mentor får unge med synshandicap i gang med et studie. Hver tredje under 30 år i målgruppen har kun folkeskoleeksamen og havner ofte på kontanthjælp.

 

6. januar 2016

Vi har fået ny mail

Vær opmærksom på, at mail fra IBOS og alle ansatte på IBOS måske ser anderledes ud end de plejer.

En skulptur bugter sig over pladsen ved IBOS' hovedindgang. Med ledelinjer, knirkefliser og knipseplader er forpladsen nu forsynet med både et kunstnerisk udtryk og en træningsbane for mobility.

Nyhedsbreve

Vil du have IBOS' nyhedsbrev tilsendt som mail?

Så klik her for at tilmelde dig nyhedsbrevet


Logo af Københavns Kommune