Hjælpemidler

IBOS kan hjælpe med både vejledning og rådgivning, når det gælder hjælpemidler til blinde og svagsynede. Her kan du læse mere om vores Hjælpemiddeludstilling, kontaktoplysninger, se datoer for åbent hus i udstillingen m.m.

Foto af hjælpemiddeludstillingen på IBOS

Kom til temaarrangement to gange om måneden, hvor du kan prøve hjælpemidler og få instruktion og rådgivning af IBOS' eksperter.

Næste temaarrangement: Den 22. februar 2018

Tema: overblik over apps til brug ved rejser

Foto af ur

Hjælpemiddeludstillingen på IBOS er et unikt tilbud for alle, der har brug for rådgivning og vejledning omkring hjælpemidler til mennesker med synshandicap. Læs mere om hvad vi kan tilbyde.

Foto af en ipad med forstørret tekst

Vi har lavet en liste over apps, der kan bruges af blinde og svagsynede. Download den nyeste version fra september 2015 her.   

Grafik: Noder, der "flyver" ud af en PC.

'IBOS Nodelæser' er et gratis program, som giver blinde og svagsynede sangere og musikere muligheden for at tilegne sig noder på lige fod med seende.

Foto af ledsageteknik-ikon

Sådan følges man ad, når den ene har en synsnedsættelse eller blindhed.
App’en giver med korte beskriveler og illustrative fotos et hurtigt overblik over teknikker til at følges ad. Læs mere om og download appen her.  

Foto af O&M-teknik app ikon

- En guide til instruktører i Orientering og Mobility.
Med sine korte og klare beskrivelser og mere flere end 200 illustrative fotos formidler app’en viden om Mobility-teknik til instruktører i Orientering og Mobility (O&M), som allerede praktiserer, eller som er under uddannelse. Læs mere og download appen her.

Foto af skilt med punkt

Relevante links

Find og få viden om hjælpemidler i  HMI-basen på dette link

 

 

Kontakt

Birgit Christensen

Birgit Christensen

IKT-konsulent og Leder af Hjm.udstilling
Tlf.: 39 45 24 24

BEMÆRK

Udstillingen har ikke længere faste åbningstider. Se nedenfor.

Åbningstider

Hjælpemiddelinformationen og Hjælpemiddeludstillingen giver råd og vejledning om synshjælpemidler. Man kan ringe eller maile og hvis man vil se nærmere på hjælpemidlerne, kan man aftale tid for et besøg.

Logo af Københavns Kommune